Malovaný venkov 2013

Informace zde

Tento projekt je zaměřen na přiblížení života na venkově, pomocí lidových tradic ukáže, jak lidé na venkově žijí, jak pracují a jak se baví. Vlastní realizace projektu je započata vyhlášením výtvarně - tvořivé soutěže pro děti z mateřských škol a 1. stupně škol základních. Děti mají za úkol pomocí nejrůznějších výtvarných technik vyjádřit svou představu o životě na venkově (zábava a práce na vesnici, lidové zvyky, vesnická stavení, zvířectvo). Nejlepší práce dětských autorů budou následně oceněny na Zemi Živitelce během kulturního programu.

Akce „Malovaný venkov“ byla v roce 2013 financována z rozpočtu SOM a finanční záštity náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Ivany Stráské v celkové výši 7.000,- Kč. Finanční dar byl použit k nákupu cen a zajištění soutěže „Malovaný venkov“. Osmého ročníku letošního roku 2013 bylo přijato celkem 123 obrázků z 9 základních škol a 9 mateřských škol. Celá soutěž vyvrcholila v neděli 1. září předáním hodnotných cen na Zemi Živitelce. Hlavní cenou ve všech kategoriích byl digitální fotoaparát.

Datum vložení: 1. 9. 2013 0:00
Datum poslední aktualizace: 10. 7. 2020 15:29