Přeshraniční spolupráce - Euroregion Silva Nortica

Starostové z jižních Čech a Dolního Rakouska se zúčastnili společné přeshraniční exkurze..

"Starostové z jižních Čech a Dolního Rakouska se ve středu 29. listopadu zúčastnili společné přeshraniční exkurze pořádané Pavlem Hrochem, předsedou Euroregionu Silva Nortica. V rámci jednodenní exkurze si prohlédli centrum Health across MED Gmünd (první rakousko-české centrum zdravotní a primární péče). Dále účastníci exkurze navštívili městečko Weitra, kde s Typ: JPG obrázek, Velikost: 2.11 MB připravenou prezentací o interkomunální spolupráci mikroregionu Lainsitztal vystoupil starosta Patrick Layr. Exkurze byla zakončena ve Slunečném světě Großschönau. Účastníci měli jedinečnou příležitost diskutovat o otázkách komunitního energetického rozvoje přímo se starostou města Großschönau. Prohlédli si stálou expozici "Sonnenwelt" (“Sluneční svět”), který jim poskytl informace o sluneční energii, jejím využití v historii, o jejím vlivu na klima, energetiku a rozvoj lidstva. Exkurze k našim sousedům byla velmi poučná a přinesla zajímavé poznatky a zjištění, které lze aplikovat i v praxi našich měst a obcí. "

Přílohy

20231129_151903.jpg