Spisová služba a IT ve vztahu k GDPR

Více zde

Dne 13.2.2019 uspořádali pracovníci svazku školení pro partnerské obce a základní školy na téma GDPR ve vztahu ke spisové službě a informačním technologiím. Na konci loňského roku se konaly komunální volby. V některých obcích došlo ke změnám na postech starostů a to byl také jeden z důvodů proč připravit osvětu v těchto tématech pro zaměstnance malých úřadů. Pozvání do prostor MÚ v Písku, kde se seminář konal, přijal vedoucí ODDĚLENÍ PŘEDARCHIVNÍ PÉČE A METODIKY státního archivu v Českých Budějovicích Mgr. Karel Matuška. Z jeho projevu bylo patrné, že absolvoval řadu přednášek a ví, co potřebují úředníci malých obcí pro výkon své práce slyšet. Někteří účastníci se aktivně zapojovali do diskuzí během přednášky. Došlo samozřejmě i na další dotazy po téměř tříhodinovém monologu lektora, který odcházel se zaslouženým potleskem.

V odpoledním bloku vystoupil pan Martin Illich, který v podstatně kratším časovém prostoru zdůraznil nejdůležitější zásady práce s výpočetní technikou tak aby nedocházelo k porušování ochrany osobních údajů .

Autor: Bc. Petr Koblic

Datum vložení: 13. 2. 2019 0:00